Dphm 1.2

 2008.03.20. 11:46
Mint az előző közleményünkből is kiviláglik, bevezettünk egy új karaktert, és alkalmaztunk egy kisebb magyarázatra szoruló jelenséget. Ezek a kiegészítések alkotják együtt az új csomagot a Dphm 1.2-es verziójában.

  • Némi tanácskozás után fejlesztőbizottságunk úgy döntött, hogy felkarolja a német helyesírás által kiszelektált ß-t (scharfes ess), hiszen így a hosszú sz-hang jelölését három helyett egy karakterrel oldhatjuk meg, ami jelentős megtakarítást eredményez a bevezetendő egyetlen billentyűre fordítandó költségek arányában. Tehát: fogyasszon / phogiasszon (újmagyar) / phogiaßon (Dphm 1.2).

  • A másik kiegészítés a magyar helyesírásból is ismert egyszerűsítés szabályának bevezetése, aminek értelmében, ha három egyforma betű kerül egymás mellé, akkor abból csak kettőt írunk le. Tehát a gyíkok / giícoc (újmagyar) giicoc lesz, nem pedig giiicoc.

Címkék: újmagyar (vimagiar) dzseff féle metódus

A bejegyzés trackback címe:

https://atjeffs.blog.hu/api/trackback/id/tr71389108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása