Apolló és a fák

 2008.07.09. 00:32

Régen szóltunk már e kedves témánkról (és nem azért, mert emiatt valaki látens buzeranciával gyanúsított meg minket), úgyhogy íme, egy kis phallológia:

Lehet, hogy a Világfa, vagy Életfa, mely több mitológiában is Axis mundi szerepet tölt be, valójában fallikus szimbólum? Miért is ne? Hiszen az élet kulcsa a phallos, a világ központját, a síkok közti kapcsolatot megjelenítheti egy kozmikus méretű penis. A phallos hidat képez nemek, generációk, kultúrák között, az életphallos pedig a különböző világokat kapcsolja össze, teszi átjárhatóvá. Sőt, a skandináv mitológiában az Istenek végzetét követően a két megmaradt ember (Líf és Lífðrasír - Élet és Életvágy) is a fa törzsében talál menedéket, így az biztosítja az emberi faj további létét. A Világfa tehát szintén az élet kulcsa, a világ megtermékenyítője.

Címkék: fallikus szimbólum apollón

A bejegyzés trackback címe:

https://atjeffs.blog.hu/api/trackback/id/tr95559784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yugen · http://nazire-labyrinth.blogspot.com/ 2008.07.09. 04:37:03

De hát mi más lenne? Nem is értem miért is kell ide kibetűzni...

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.07.09. 10:20:09

Egyrészt mert bármily meglepő, nem mindenki számára nyilvánvalóak ezek a szimbólumok. Másrészt pedig ezeknek a dolgoknak a tudatosításával jobban mgérthető, hogy mi mozgatja a világot, könnyebb összhangba kerülni a természettel. Szerintem.
Harmadrészt pedig ez egy áltudományos és mókásnak szánt blog.:)
süti beállítások módosítása