Yucatáni iguánaleső napló 5.

 2008.07.11. 10:45

Tegnap tudtuk meg, hogy a komodói varánusz erőteljesen gerjed a büdös zoknira, tehát eggyel több érv amellett, hogy minden nap tisztát vegyünk (kivéve persze, ha szado-mazochisták vagyunk). Az iguánák valamivel kevesebb dögöt esznek a varánuszokhoz képest, ezért őket ne büdös zoknival csalogassuk elő. Mint már ajánlottuk pár hónappal ezelőtt, a hűvös, esős idő a legjobb az iguánák becserkészésére, mivel ekkor lehúzódnak a melegebb, földközeli tartományokba. Szombattól kezdve a jövő hét végéig esőzések várhatóak a Yucatán-félszigetentehát itt az idő bepakolni a hátizsákot és elindulni - valamelyik fesztivál helyett - Mexikóba.

 

UPDATE - a félreértések elkerülése végett leszögezzük, határozottan nem állítottuk, hogy a Yucatán-félszigeten, vagy egyáltalán Mexikóban lennének komodói varánuszok. Nem szeretnénk, ha az ország turistaforgalma tevékenységünk következményeként visszaesne, ezért hangsúlyozzuk, hogy a komodói varánusz (Varanus komodoensis) az Indonéz-szigetvilágban él.

Címkék: yucatán iguánaleső napló

A bejegyzés trackback címe:

https://atjeffs.blog.hu/api/trackback/id/tr29563436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása