A legjobb EB-arcok

 2008.06.28. 14:57

Hamarosan vége az Európa bajnokságnak, és most megmutatjuk, hogy kik voltak a legjobb arcok.

1 Grégory COUPET - a francia válogatott kapusa volt az egyetlen csapatában, aki élvezte a játékot és közönségszórakoztató megoldásokkal is előrukkolt: kapujából kimozdulva néhány alkalommal olyan finoman pörgette el egy csellel a bőrt a csatárok lába fölött-mellett, hogy az mezőnyben is ritka, pimasz dolognak számít. Nem volt az EB legjobb kapusa, sőt a C-csoportban is jobb volt nála szinte minden kollégája, és balszerencséjére az előtte játszók a torna egyik leggyengébb csapatát alkották.

2 GARICS György - jelenleg a legjobb magyar jobbhátvéd, kár, hogy a másik csapatunkat erősíti. Magabiztos hátul és hathatósan támogatja az attakkokat is, az osztrák csapat legjobbja volt.

3 Hakan BALTA - ilyen névvel nem lehetett kihagyni (jelentése magyarul "balta"), ráadásul egy jó és sporszerű játékosról van szó, aki végigküzdötte a törökök menetelését, vagyis török, és mégis megúszta eltiltás, valamint komoly sérülés nélkül.

4 Petter HANSSON - kinézetre sorozatgyilkos, de minimum egy ötvenes masszív alkoholista (igazából csak 31), viszont ő szerezte a torna legviccesebb gólját, és végigjátszotta a svédek összes meccsét. Szabadidejében Svenssonnal hokizik konzolon.

5 Gyenyisz KOLOGYIN - egy olyan középső védőnek fix helye van, aki gondolkodás nélkül tüzel 40 méterről. Gólt sajnos nem szerzett, két sárgát viszont igen (plusz még egyet, de ezt Michel játékvezető visszavonta), ezért Torres-ékkel már nem vehette fel a küzdelmet a visszavágón.

6 Marcos SENNA - az ő neve sem hangzik rosszul, fix helye van az at Jeff's féle Wunderteamben is. Brazil létére 100% európai focit játszik, úgyhogy nem véletlenül van itt. A spanyol válogatott legalázatosabb tagja.

7 Dirk KUIJTő tényleg olyan kedves figura, mint amilyennek kinéz. Középcsatár létére nem derogál neki a középpálya jobb oldalán robotolni, visszazárni védekezni, innen is szerzett gólt, adott gólpasszokat. Gyakori hibái ellenére sem lehet haragudni rá.

8 Cesc FABREGAS - a reklámban leolt minket, miután eladtuk a labdát, ez EB-n viszont ennél jóval szerényebb volt: cserejátékosként vált a torna meghatározó játékosává.

9 Fernando TORRES - El Niňo maga is mosolyog, amikor tizenegyest próbál kiharcolni műeséssel, Buffon az egymás ellen lejátszott 120 perc alatt legalább ötször ölelgette vagy puszilgatta meg, napjaink (minden idők) egyik legszimpatikusabb világsztárja. (A szerző kedvenc játékosa, a jövőben majd meg is magyarázza miért - a szerző.)

10 Henrik LARSSON - neki nem ment a játék sőt, a gól sem jött össze, pedig erre az eddigi öt nagy tornáján nem volt példa (világrekord?)! A modern idők (egyik) leggólerősebb, és Svédország valaha volt legjobb támadója utolsó Európa bajnokságán szerepelt.

11 Lukasz PODOLSKI - eddig nem tartottuk komoly játékosnak, de most ránk cáfolt. Számára idegen poszton nyújtott jó teljesítményt, ő is nagyon fegyelmezett. Igazából nem értjük, hogy mért nem a lengyel válogatottban játszik, de sportszerűségből és profizmusból jeles.

12 Marco VAN BASTENminden idők legnagyobb góljának szerzője megmutatta, hogy a padon is zseniális, szép jövő vár rá edzőként (reméljük, hosszabb lesz, mint amilyen játékospályafutása volt).

Címkék: labda euro 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://atjeffs.blog.hu/api/trackback/id/tr84543405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.28. 23:17:38

Én edzőnek Kobi Kuhnt tenném be, akin látszott, hogy a felesége miatt csak félig van az Eb-n, de csapata eközben simán továbbjutást érdemelt volna.

A játékosok közé pedig nevezném Semakot Oroszországból, aki úgy hallgatta végig a holland-orosz előtt a himnuszokat, hogy én akkor már abból megéreztem, hogy az oroszok itt készülnek valamire.

És David Silvát, a spanyol tengelyt erősítendő. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.28. 23:20:36

Ja, és OFF: Te hogy tudsz a fönti módon (vanbastenesen) linkelni, és hogyan tudsz ilyen szép tildés spanyol ny-et írni?
süti beállítások módosítása