Az újmagyar helyesírási rendszer (vimagiar) Dzseff-féle változatát (Dzsephph-pheele metoodvs, a továbbiakban Dphm) elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik lustaságból, indo-atlantiságból (az európaizmus krónikus elfajzása) vagy az Árpád-sávtól (ez azért nem "árpádsávos"!) való viszolygás miatt nem hajlandóak ékezeteket használni.
Továbbá igen jó használatot tehet a Dphm azok számára, akiknek nincs magyar billentyűzetük, ugyanis itt egyre terjedő jelenségről van szó.

A Dphm fejlesztése (jelenleg az 1.1-es verziónál járunk) folyamatban van és sorra veszi azokat a problémákat, melyekkel a "nem magyarul de mégis" fogalmazni próbáló felhasználók szembesülnek. Jelenleg aktuális kérdésünk a németek által elhagyott ß (scharfes ess) esetleges alkalmazása.

Címkék: újmagyar (vimagiar) dzseff féle metódus

A bejegyzés trackback címe:

https://atjeffs.blog.hu/api/trackback/id/tr44371123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása